Workshop Stapeltaart stap 1
Workshop Stapeltaart stap 2
Workshop Stapeltaart stap 3
Workshop Stapeltaart stap 4
Workshop Stapeltaart stap 5
Workshop Stapeltaart stap 6
Workshop Stapeltaart stap 7
Workshop Stapeltaart stap 8

Workshop Stapeltaart

De taarten  gebruikt in deze online workshop zijn: 10, 15 en 20 cm in doorsnede en 7.5 cm hoog.

Stap 1: Vul en bekleed de drie taarten met marsepein of fondant (zie online workshop taart maken). Plaats de onderste taart op een Cakeboard  . Plaats dee middelste en bovenste taart op een Cakecard (single thick) even groot als de taart.

Stap 2: Om te bepalen waar de dowels  moeten komen gebruik je een Cakecard van dezelfde diameter als de taart die erop komt (of knip zelf een rondje uit papier).

Stap 3: Met een cocktail prikker prik je nu op vier plaatsen schuin langs de cakecard om deze te markeren.

Stap 4: Plaats nu een dowel (hout of kunststof) 2 cm binnen de markering en duw deze tot de bodem van de taart. Met een stift met eetbare inkt zet je een streepje gelijk met de bovenzijde van de taart.

Stap 5: Haal de dowel eruit en knip deze af op de gemarkeerde hoogte met een kniptang.

Stap 6: Zorg dat er geen splinters aan de dowel zitten. Plaats nu de dowel terug in de taart en herhaal stap 4 en 5 tot je vier stokjes in de taart hebt zitten die niet boven de taart uit steken. Herhaal stap 3 t/m 5 voor de middelste taart.

Stap 7: Doe een kleine hoeveelheid icing in het midden van de onderste taart om te voorkomen dat de taarten gaan schuiven. Plaats nu de lagen op elkaar met een taartschep en zorg dat ze netjes in het midden staan.

Stap 8: Nu kun je beginnen met het afwerken van de randen met een lint van stof of van marsepein/fondant en de taart verder te decoreren naar keuze!