Benodigdheden Tabellen

Benodigdheden Tabellen

BISCUITMIX BENODIGDHEDEN 

Wil je weten hoeveel beslag je nodig hebt voor je bakvorm? Meet hoeveel liter er in je bakvorm past als je hem vult tot 2/3 en deel dit getal door 350. Je weet dan hoeveel eieren (m) je nodig hebt. per ei gaat er 66 gram mix voor biscuit bij.

RONDE TAARTEN:

 D x H:  Eieren:    Biscuitmix:  Water:
 15 x 7.5   3 (m)  198 gr  20 ml
 20 x 7.5  4 (m)  265 gr  25 ml
 25 x 7.5  6 (m)  396 gr  40 ml
 30 x 7.5  10 (m)  660 gr  65 ml
 35 x 7.5  13 (m)  858 gr  85 ml

VIERKANTE TAARTEN: 

 Afmeting:  Eieren:    Biscuitmix:  Water:
 15 x 5 cm  2 (m)  132 gr  13 ml
 20 x 5 cm  4 (m)  264 gr  26 ml
 25 x 5 cm  6 (m)  396 gr  39 ml
 30 x 5 cm  9 (m)  594 gr  59 ml
 35 x 5 cm  11 (m)  726 gr  72 ml

 

MARSEPEIN/FONDANT HOEVEELHEDEN:

RONDE TAART

 D x H:  Marsepein/Fondant 5mm 
10 x 7.5cm  300 gram
15 x 7.5cm  400 gr  (300gr)
20 x 7.5cm  510 gram (400gr)
25 x 7.5cm  680 gram ( 500gr)
30 x 7.5cm  1000 gram (750gr)
35 x 7.5cm  1300 gram (900gr)
40 x 7.5cm  2000 gram (1250gr)

!!Let op!!: Deze hoeveelheden zijn voor een hoge taart van 7.5 cm. Gebruik je een springvorm neem dan de hoeveelheden die tussen de haakjes staan!

VIERKANTE TAART

 B x H:  Marsepein & Fondant  
 15 x 8 cm  500 gram  (300gr)
 20 x 8 cm  680 gram (500gr)
 25 x 8 cm  1000 gram ( 750gr)
 30 x 8 cm  1300 gram (900gr)
 35 x 8 cm  2000 gram (1400gr)

!!Let op!: Deze hoeveelheden zijn voor een hoge taart van 8 cm. Gebruik je een lage 5 cm bakvorm neem dan de hoeveelheden die tussen de haakjes staan!

NOVELTY CAKEMIX BENODIGDHEDEN!

Vul de gewenste maat bakvorm voor 2/3 met water. Giet het water terug in een maatbeker zodat je kunt zien hoeveel water er in de bakvorm gaat. Neem dit getal en deel het door 340, het getal dat hier uitkomt is het aantal eieren dat je nodig hebt. Per ei gaat er 100 gram mix bij en 60 gram boter.

Bijvoorbeeld: Er gaat 2.5 liter in je bakvorm als je hem voor 2/3 vult met water. Je deelt 2500 door 340 = 7.35 (onder de 50 afronden naar beneden). Je heb dus nodig: 7 eieren, 700 gram mix en 420 gram boter.

 Rond D x H:  Eieren:  Nov-mix:  boter:
 15 x 7.5 cm  3 (m)  300 gr  180gr
 20 x 7.5 cm  5 (m)  500 gr  300gr
 25 x 7.5 cm  8 (m)  800 gr  480gr
 30 x 7.5 cm  11 (m)  1100 gr  660gr

 

 Rond D x H:  Eieren:  Nov-mix:  boter:
 15 x 10 cm  4 (m)  400 gr  240gr
 20 x 10 cm  7 (m)  700 gr  420gr
 25 x 10 cm      
 30 x 10 cm      

 CHOCOLADE BISCUITMIX BENODIGDHEDEN!

Vul de gewenste maat bakvorm voor 2/3 met water. Giet het water terug in een maatbeker zodat je kunt zien hoeveel water er in de bakvorm gaat. Neem dit getal en deel het door 312, het getal dat hier uitkomt is het aantal eieren dat je nodig hebt. Per ei gaat er 83 gram mix bij en 19 ml water.

Bijvoorbeeld: Er gaat 1500 ml water in je bakvorm als je hem voor 2/3 vult met water. Je deelt 1500 door 312 = 4.807 (onder de 2 decimalen afronden naar beneden). Je heb dus nodig: 5 eieren, 415 gram mix en 95 ml water.

 D x H:  Eieren: CB-mix:  water:
 15 x 7.5 cm  3 (m)  250 gr 60ml
 20 x 7.5 cm  5 (m)  415 gr 95ml
 25 x 7.5 cm  8 (m)  664 gr 152ml
 30 x 7.5 cm  11 (m)  913 gr 209 ml

Benodigdheden Tabellen