Workshop Taart maken stap 1
Workshop Taart maken stap 2
Workshop Taart Maken stap 3
Workshop Taart Maken stap 4
Workshop Taart Maken stap 5
Workshop Taart Maken stap 6
Workshop Taart Maken stap 7
Workshop Taart Maken stap 8
Workshop Taart Maken stap 9
Workshop Taart Maken stap 10
Workshop Taart Maken stap 11
Workshop Taart Maken stap 12
Workshop Taart Maken stap 13
Workshop Taart Maken stap 14

Workshop Taart Maken Deel 1

Stap 1: Snij de taart door met behulp van een taartlagen snijder. Stel hem in door de metalen pootjes naar elkaar toe te drukken en de draad op gelijke hoogte in te stellen. Beweeg de taartsnijder met snelle bewegingen heen en weer en zorg dat de pootjes op het werkoppervlak blijven!

Stap 2: Mix de Botercreme met behulp van de kant en klare mix of via het kookboek recept

Stap 3: Smeer deze laag in met de Botercreme, ongeveer 1 cm dik (naar keuze)

Stap 4: Smeer de tweede laag in met een dunne laag Confituur naar keuze. Zorg dat de Confituur niet over de rand van de taart komt.

Stap 5: Smeer de bovenzijde van de taart in met een dunne laag botercrème, de taart moet geheel bedekt zijn maar breng de laag niet 'te' dik op.

Stap 6: Houd bij het maskeren van de zijkant van de taart de spatel rechtop, zo krijg je een mooi glad resultaat.

Stap 7/8: Kleur de marsepein of fondant nu in de gewenste kleur. Haal met een cocktail prikker de kleurstof uit het potje.
 Kleurstoffen zijn geconcentreerd en de hoeveelheid die je nodig hebt is afhankelijk van de kleur die je wilt maken. Het is niet noodzakelijk om handschoentjes te gebruiken maar het voorkomt dat de kleurstof aan je handen blijft zitten. Probeer met de bal van uw hand door te kneden zodat de kleurstof snel word opgenomen.

Stap 9: Blijf kneden tot het egaal van kleur is.

Stap 10: Strooi wat Suikerbakkerspoeder op het werkoppervlak (Maizena en Crisco zijn ook mogelijk).

Stap 11: Begin met het uitrollen van de marsepein/fondant met een Non-stick roller of houten roller.

Stap 12: Rol door tot de gewenste diameter (1 x diameter + 2 x hoogte + 4 cm). Blijf tijdens het uitrollen de plak voortdurend draaien zodat de hij niet vast plakt aan het werkoppervlak.

Stap 13: Leg de uitgerolde plak nu over de rolstok of over je onderarm en plaats hem over de taart.

Stap 14: Begin met het glad strijken van de bovenkant en werk zo langzaam naar beneden.

Stap 15: Zie Workshop taart maken deel 2 >>